torstai 9. elokuuta 2012

Kinkku-juustopiirakka

Ehkä parasta kinkkupiirakkaa tähän asti mitä olen onnistunut tekemään..Tykkään voimakkaista juustoista ja tähän käytin mustaleima emmentalia. Piiraassa sitä ei ole kovin paljon, mutta maistuu silti. Enemmänkin voi toki laittaa.

Kinkku-juustopiirakka


Pohja:
150g perunasosejauhetta
0,3tl suolaa
1 tl leivinjauhe
5,5dl vehnäjauho
200g voita
2,5dl kylmää vettä

Täyte:
250g kinkkusuikaletta
100g mustaleimajuustoraastetta
2,5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia
paprikamaustetta
aromisuolaa


.Valmista ensin pohjataikina.sekoita kuivat aineet ja nypi voi sekaan.Lisää lopuksi vesi.(taikinan voi laittaa puoliksi ja pakastaa,piirakkaan ei tarvita koko määrää)Laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään. Kauli taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 5 minuuttia. Sekoita kaikki täyteaineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Paista n.180 asteessa. 30 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti