Aprikoosihillo
250g kuivattuja aprikooseja
4 dl vettä
1,5 dl hillosokeria
1 sitruunanmehu
Liota kuivattuja aprikooseja yön yli vedessä ja keitä ne pehmeiksi liotusvedessään. Soseuta aprikoosit tehosekoittimella. kiehauta aprikoosisose hillosokerin kanssa ja lisää sitruunanmehu. Jäähdytä. Huomioitavaa hillon valmistuksessa:
- Purkita ja pullota hillot ja mehut kuumina. Sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja siirrä vasta jäähtyneinä kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.
- Varastoi säilykkeet hyvin. Parhaiten säilykkeet säilyvät jääkaapissa, kylmiössä tai kellarissa
- Käytä puhtaita työvälineitä.
- Pese pullot, purkit, purnukat, kannet ja korkit huolellisesti ja pidä ne kuumina kuuman veden avulla tai uunissa kuumentaen. Voit huuhdella purkit veteen sekoitetulla säilöntätabletti- tai Atamonliemellä
- Säilyvyys on hyvä. Puolesta vuodesta vuoteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti