maanantai 23. huhtikuuta 2012

Muropikkuleivät

Pursotettuja pikkuleipiä syntyy kerralla paljon ja nopeasti. Tässä perusohje mitä voi varioida esimerkiksi lisäämällä joukkoon erilaisia mausteita, sitruunankuorta ja käyttämällä erilaisia täytteitä ja kuorrutteita. Oleellista on, että aineet on huoneenlämpöisiä ja voita ja sokeria vatkataan riittävästi. Älä lisää kaikkia jauhoja heti vaan tunnustele vähän ettei taikinasta tule liian kovaa ja vaikeasti pursotettavaa. Kannattaa myös koepaistaa ennenkuin pursotat kaikki. Samasta taikinasta saa monennäköisiä pikkuleipiä vaikkapa juhlapöytään.Voita 200g
Sokeria 1,5 dl
munia 1
vanilliinisokeria 2tl

vehnäjauhoja 4 dl
(itse korvasin 1 dl täysjyvävenhäjauhoilla)
------------------------------------------------------------------------
Jos haluat suklaisia:

Kaakaojauhetta 2,5 rkl
vehnäjauhoja3,5 dl

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää muna koko ajan sekoittaen. Sihtaa joukkoon jauhot.
Pursota haluamiasi pikkuleipiä.

Tylla nro. 9 avoin on paras, mutta 10:n käy.

Täytteenä käpy ja tulitikku pikkuleipiin käytin lemon curdia joka on mukavan raikas ja tanakka pitämään pikkuleivät kiinni toisissaan. Hillot on usein liian liukkaita. Suklaana käytin 50/50 panndan suklaata ja candy meltsiä jottei suklaa liikaa sulaisi ja pysyisi hyvän näköisenä.


7 kommenttia:

 1. Olen yrittänyt jo monta päivää löytää hyvää ohjetta pursotuskekseihin, jotka aion rippijuhliini pyöräyttää. Ja nämä on kyllä ihan parhaimmistoa ja todella kauniita joten tällä ohjeella mennään (: Kiitos ohjeesta!!!

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä! Tulethan kertomaan miten onnistuit! :)

  VastaaPoista
 3. millä pursotat? Kauniita! Itse tein juuri noita ja uskollinen palvelija hajosi...siis vanha leipurientukun vahva pursotinpussi. Mistä saan pian uuden...vinkkejä.

  VastaaPoista
 4. Mitenkäs paistaminen, missä asteissa ja kuinka kauan?

  VastaaPoista
 5. Olen pahoillani kun noin oleellinen tieto jäi puuttumaan.Noin 180 asteesa ja 5-8 minuuttia. Kannattaa vahtia paistoajan loppupuolella.- Maarit-

  VastaaPoista
 6. Erinomainen ohje! Kokeilin gluteenittomilla jauhoilla ja hyvää tuli niinkin. Suurkiitos!

  VastaaPoista
 7. Eikö laiteta siis leivinjauhetta?

  VastaaPoista