perjantai 10. elokuuta 2012

Saaristolaisleipä

Superhyvä ja helppo MAKU lehden resepti. Sopii hyvin vaikka voileipäkakkuun, cocktailpaloihin ja keiton kanssa..


2 kpl
5 dl piimää
25g hiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl siirappia
1 dl puolukkasurvosta
1 1/2dl kaljamaltaita
1 1/2 kaurahiutaleita
3 dl ruisjauhoja
5dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuta joukkoon hiiva. Lisää suola, puolukkasurvos, kaljamaltaat, kaurahiutaleet, ruis ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
jaa taikina lahteen litran vetoiseen voideltuun vuokaan. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin tunti.




3 kommenttia:

  1. Onnea uudellen blogille! Hienolta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maija :)pientä hakemista tämä on..

    VastaaPoista
  3. Onnittelut uudelle blogille..moni on siirtynyt pois Vuodatuksesta!
    Saaristolaisleipä näyttää tosi hyvältä:-)

    VastaaPoista