torstai 9. elokuuta 2012

Mango kookoshyydykekakku

Osallistuin leivontafoorumilla toukokuun extrahaasteeseen ja päätin kokeilla mangon ja kookoksen yhteensopivuutta. Kookoskerma ei maistu liikaa kookokselle ja muutenkin kakusta tuli raikas. Kakku ei ole liian makea joten ajattelisin sen kanssa sopivan hyvin mansikkakastikeen kanssa vaikka kuumana kesäpäivänä.

Mango kookoshyydykekakku



Pohja:

1 kpl kääretorttupohjapala

Täyte:

2,5 dl kermaa
2 dl kookoskermaa
200g mangotuorejuustoa
4,5 rkl tomusokeria
6 liivatetta
1 tl vanilliinisokeria

Kiille:
1 dl mangososetta
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
4 liivatetta

Valmistusohje

Vuoraa halk.20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Aseta pohjalle hieman vuokaa pienempi kääretorttupala. Vatkaa kerma ja jaa se kahteen osaan .Lisää toiseen kermaan mangotuorejuusto ja mausta 1,5 rkl tomusokeria.
Lisää toiseen kermaan 3 rkl tomusokeria, vanilliinisokeri ja kookoskerma. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatteet nesteeseen.
Kaada puolet ensin mangokerman sekaan. kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.Laita hetkeksi pakastimeen. Lisää loput liivatteet kookoskerman sekaan ja kaada varovasti vuokaan mangokerman päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Valmista kiille: kiehauta kattilassa mangosose, sokeri ja vesi. Lisää liotetut liivatteet. Kaada jäähtyneenä kakun päälle.Anna hyytyä pari tuntia.
Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti