perjantai 24. elokuuta 2012

Punaherukkakakku

Tosi raikasta ja hyvää! Siskon luota poimittuja marjoja piti heti kokeilla ja hyydykekakkuihin nuo syksyn marjat sopii todella hyvin. Näitä hyydykekakkuja taidettiin joskus toivoa tänne lisää..joten olkaa hyvät :) Kiilteen marjat voi paseerata, mutta itse tykkäsin vaan käyttää marjat kaikkineen. Tuli kivan vaaleanpunainen kakku. Leikkasin vaihteeksi kakun annospaloihin..
 Aurinkoista viikonloppua kaikille!

150g digestivekeksejä
50g voita
Täyte:
300g (luomu) maustamatonta luonnonjugurttia
2,5 dl flora vispiä
2,5 dl tomusokeria
5 liivatetta
1tl ( kukkurallinen ) vanilliinisokeria
300g punaherukoita
Kiille:
1 dl punaherukkasosetta
1dl vettä 3/4 dl sokeria
3 liivatetta
Hienonna keksit ja sekoita sulaan voihin. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksi/voi seos vuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
Vaahdota kerma ja soseuta punaherukat sauvasekoittimella. Laita liivatteet likoamaan 5minuutiksi. Sekoita kermaan luonnonjugurtti, sokerit, soseutettut punaherukat. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan, anna jäähtyä ja kaada kokoa aajn sekoittaen massan joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kiille kiehauttamalla kiakki aineet kattilassa. Lisää liotetut liivatteet sekaan ja jäähdytä. Anna hyytyä. Koristele.

7 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä voisi kokeilla kun pihassamme kasvaa punaherukkapuska. Jotain vaihtelua sille iän ikuiselle punaherukkamehulle. Tosi kiva kuva muuten myös!

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanan näköinen ja kuuloinen resepti! :) Tosi kauniit kakkupalat. Ihanan huurteisen näköiset marjatertut.

    VastaaPoista
  3. Voi miten upeat ja tyylikkäät kakkupalat!! Pidän punaherukkaleivonnaisista... täytyykin testata tätä ohjetta!!

    VastaaPoista
  4. KIITOS! Tämä olikin tosi hyvää, mutta varoitan jos tykkää tosi makeasta niin lisää sokeria. Mieskin kyllä tykkäs vaikka ei pidä hapokkaasta :)

    VastaaPoista
  5. Onpa kauniit kakkupalat, huomaa kyllä että on ammattilainen ollut asialla! :)

    VastaaPoista
  6. Onnistuuko tämä pakastetuilla punaherukoilla?

    VastaaPoista