sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Donitsikakku

Isänpäivää juhlittiin tänään tällä donitsia imitoivalla kakulla.Tiesin ettei mieheni liiemmin välitä kermakakuista niin halusin kokeilla jotain erilaista. Ja vielä ei tuo pikkuinenkaan sano omaa mielipidettään tarjoiluista :). Aamupalalle tein Maku lehdestä löytämäni kivan ohjeen mukaisia Nutella croissantteja. Olivat niin hyviä..Miltä maistuisi omatekoisella croissant taikinalla..mmm. Kahvikakku on löytö koulun aikaisista resepteistä. Ihan huippu! Suosittelen kokeilemaan jos on hakusessa hyvä suklainen kahvikakku.


 3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
150g voita tai margariinia
1 dl kuumaa voimakasta kahvia
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi tai margariini. Jäähdytä. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita ja lisää sokerit ja kaakaojauhe. Sulata rasva ja kaada jauhojen joukkoon.. sekoita tasaiseksi. Vaahdota munat huolellisesti. Lisää vaahto vähitellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi kahvi vähitellen. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa n.40-50 minuttia.

Donitsikakku

Käytä 20cm irtoreunavuokaa ja laita vuoan keskelle n.5-7cm halkaisijaltaan oleva muotti. Kaada taikina vuokaan. Voit laittaa paiston ajaksi esim. veitsen muotin päälle jotta se pysyy paikoillaan. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja käännä toisin päin. Koverra hieman veitsellä kakun reunoja että saat donitsin muodon. Kuorruta suklaakuorrutteella tai sokerimassalla. Tee suklaakuorrutteesta hieman tavallista paksumpi vähentämällä kermaa ja lisäämällä tomusokeria.



Hyvää isänpäivää kaikille isille!

2 kommenttia: