tiistai 27. marraskuuta 2012

Luumusiirappi jouluisin maustein

Kokeilin tehdä luumusiirappia joka sopii hyvin tähän joulun aikaan glögiin ja mausteeksi esim.juustokakkuihin ja kastikkeeksi vaikka ohukaisten kanssa. Sain idean oikeastaan tämän tekoon Mette Blomsterbergin ohjelmasta jossa tehtiin jonkinlaista kahvisiirappia..Pakko kokeilla sitäkin jossain vaiheessa.


500 g tuoreita luumuja
0,5 l vettä
3 dl sokeria
1 kanelitanko
1 tl glögimaustetta

Laita pestyt luumut halkaistuna kattilaan. Kivet voi jättää jos haluaa. Kaada vesi kattilaan. Keitä luumuja 10min. Itse keittelin ainakin 30min. kun luumut eivät olleet kovin kypsiä. Siivilöi ja lisää kanelitanko, glögimauste ja sokeri kattilaan. Keittele 10-15min kunnes liemi on hieman siirappimaista. Siirappi paksunee jäähtyessään. Purkita ja nauti itse tai anna vaikka lahjaksi.


Pian on luvattu lunta! Jee! Tässä vähän rentoutumismallia kaamokseen. Meillä kissat osaa sen taidon.
Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti