keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kierrepullat

Viime sunnuntaina käytiin perheen voimin Tampereen joulunavauksessa ja samalla kahviteltiin eräässä kahvilassa jossa oli kivoja pitko/kierrepullia. Ihastuin niiden muotoon ja makuun ja aloinkin heti leipomaan kun pääsin kotiin toivoen samaa makua ja näköä..hmm..no ei ehkä ihan onnistunut niinkuin ajattelin, mutta ainakin maku oli hyvä :) Koko taikinasta en jaksanut näitä väkertää, tein suurimmasta osasta tavallisia pullia. Näistä pullista on hyvä pienten käsien pitää kiinni :)



5 dl maito/vesi seos
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150g voita
2 rkl kardemummaa
sopivasti vehnäjauhoja


Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen.  Lisää muna(<-- huoneenlämpöinen) ja mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Nostata taikinaa ainakin 20 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Punnitse taikinasta n.25g paloja. Leivo n.15cm pitkuloiksi ja kierrä pötköiksi. Käännä päät pullan alle. Nostata puoli tuntia. Voitele munalla ripottele päälle vaniljasokeria ja raesokeria. Paista 225 asteessa n.10 minuuttia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti