5 dl maito/vesi seos
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150g voita
2 rkl kardemummaa
sopivasti vehnäjauhoja
Sekoita
tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen. Lisää
muna(<-- huoneenlämpöinen) ja mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa
seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin
kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka
vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja
kulhon reunoista.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Nostata taikinaa ainakin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Punnitse taikinasta n.25g paloja. Leivo n.15cm pitkuloiksi ja kierrä pötköiksi. Käännä päät pullan alle. Nostata puoli tuntia. Voitele munalla ripottele päälle vaniljasokeria ja raesokeria. Paista 225 asteessa n.10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti