maanantai 21. joulukuuta 2015

Lusikkaleivät

Tänä vuonna meidän jälkkäripöytään/kahvipöytään kuuluu lusikkaleivät. Maustoin taikinan ja kuorrutukseen tulevan sokerin appelsiininkuorella. Sisällä kinuskisuklaa.






Perusohje  Täältä

Taikinaan lisäsin 1 tl appelsiininkuorta raastettuna.


Täyte:

1 dl kermaa
1 dl muscavadosokeria
6 palaa tummaa suklaata

Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa parisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sulata sekaan suklaat. Laita kylmään. Vaahdota seuraavana päivänä. Pursota nokare jokaisen puoliskan päälle ja paina pikkuleivät yhteen. Kuorrute kovettuu uudelleen jääkaapissa.



Appelsiinisokeri:

1 dl siro sokeria
1/3 osa tl appelsiininkuorta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti