tiistai 8. joulukuuta 2015

Jauhelihapasteijat (pursotettava täyte)

Pojan syntymäpäivät lähestyy ja päätin tehdä jauhelihapasteijoita kahvipöydän suolaisiksi tarjottaviksi. Tein pasteijat pieniksi suupaloiksi. Nämä on aina hyviä ja sopii kaikkiin tilaisuuksiin.











Taikina löytyy Täältä


Täyte:

400g sika-nauta jauhelihaa
1 pieni sipuli
40g Pitkäjyväistä riisiä
1 kypsä kananmuna
2 kananmunaa (raaka)
Jauhelihamaustetta
suolaa


Ruskista jauheliha ja sipuli. Keitä riisi ja mausta keitinvesi suolalla. Keitä kananmuna kypsäksi. Sekoita jauheliha ja riisi keskenään ja lisää raa'at kananmunat. Pilko kypsä muna ja lisää täytteeseen. Mausta seos hyvin. Kauli rahkavoitaikina ohuehkoksi ja ota muotilla haluamasi kokoisia paloja. Laita täyte pursotuspussiin. Pursota jauhelitäyte ja sipaise reunaan vettä. Paina sormilla kiinni. Laita sitä mukaa kylmään kun saat valmiiksi. Asettele pellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista 220 asteessa kunnes pinta on kauniin kullanruskea.




Ohjeella tuli 45 kpl pieniä pasteijoita (muotin halk.7cm)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti