Trifle koostuu sokerikakkupohjasta, (viktoria/sieni/madeirakakku), marjoista ,paksusta vaniljakastikkeesta (vadelmahyytelöstä) ja kermavaahdosta. Nämä ladotaan kerroksittain vuokaan. Ei huono! Yleisesti käytetään erilaisia alkoholeja maustamaan kakkupohjaa. Itse laitoin vain hilloa enkä lähtenyt vadelmahyytelöä tekemään.Itse tein 3 munan sokerikakkupohjan.
Vaniljakastike:
2,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
50g sokeria
6 kananmunankeltuisia
1 vaniljatanko
Kiehauta
kattilassa kerma ja maito. Sekoita toisessa kattilassa sokeri ja
keltuaiset. Kaada päälle kerma-maito koko ajan sekoittaen. Lisää
vaniljatanko. Anna kiehua hiljakseen sekoitellen kunnes kastike saostuu
ja keltuaisten maku on hävinnyt.
Kokoaminen :
160g sokerikakkupohjaa
(3 tl makeaa cherryä )
4-5 rkl hilloa
300g mansikoita
5 dl vaniljakastiketta
5 dl löysäksi vatkattua kermaa
päälle paahdettuja mantelilastuja
Paloittele sokerikakkupohja kulhon pohjalle. Kaada päälle cherry ja jätä maustumaan hetkeksi. Kaada päälle mansikat. Survo niitä vähän jotta mansikka maustaa mehullaan kakkupohjaa. Kaada päälle vaniljakastike ja lopuksi kermavaahto ja mantelilastut. Parhainta oli omaan makuun muutaman tunnin jääkaapissa olon jälkeen.
Ohjeita läpi käydessäni en huomannut että ainakaan näissä brittiohjeissa olisi useampi kerros. Liekö sitten Amerikoissa yleisempää..
...olisi ehkä sittenkin pitänyt osallistua !
VastaaPoista