keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pienet lohipiiraat

Suolaisen piirakan voi tehdä välillä vaikka pieniin muffinivuokiin. Voi käyttää myös pieniä foliovuokia ja näin ne saa helpommin mukaan vaikka vappupiknikille.

Alkuun näin pienten piiraiden teko voi tuntua vaivalloiselta. Taikina on kuitenkin helposti käsiteltävä ja kaulautuu helposti. Muotilla palat on helppo ottaa taikinasta ja asetella vuokiin. Itse en tarvinnut voitelua ja piiraat irtosi helposti veitsellä pyöräyttäen..







Nämä makupalat sopii myös kevään juhliin sillä ne voi tehdä etukäteen ja pakastaa. Ennen esille laittoa vain lämmitys uunissa! Maultaan ja rakenteeltaan mehevä ja maukas! Suosittelen kokeilemaan..




Pohja:

100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 muna
2 rkl ruokakermaa



Täyte:

150g savulohta
1 pieni punasipuli
1 dl kasvissekoitusta (suikale,pakaste)


Lisäksi:

2 kananmunaa
200g tuorejuustoa
2,5 dl ruokakermaa

tilliä
suolaa
sitruunapippuria


Valmista ensin pohjataikina. Nypi sekaisin voi ja jauhot ja lisää sitten muna ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi. Laita kylmään hetkeksi niin kauliminen on helpompaa. Valmista täyte. Silppua sipuli pieneksi ja paista paistinpannulla kasvisekoitusta sekä sipulia miedolla lämmöllä kunnes ne on ovat pehmenneet. Lisää pienitty kala ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään.

Kauli taikina ohuehkoksi ja ota muotilla (halk.9-10cm) paloja. Vuoraa muffinivuoan kolot taikinalla. Tasoita reunat. Jaa täyte jokaiseen koloon. Ripottele juustoraastetta päälle. Kaada jokaiseen vähän ruokakermaseosta kunnes saat kolot täyteen. Paista 200asteesa n. puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti