lauantai 1. marraskuuta 2014

Mörköleivokset

Meillä on iskenyt mörkö-pelko. Mörkö on yleensä musta, asuu metsässä ja murisee. Oletettavasti kaikki sai alkunsa muumeista jossa eräässä jaksossa mörjö tallusteli. Mörköä piirretään ja muovaillaan ja sitä halutaan nähdä vaikka ei oikeastaan halutakkaan. Ikkunan takanakin se joskus luuraa. Mörkö on yleensä musta ja sillä on isot silmät ja suu joka ei hymyile. Ikinä. Auttaisiko mörkö pelkoon mörkömäiset leivokset jotka voidaan hävittää syömällä. Toivotaan.

Olisi mukava kuulla jos teillä on kokemuksia mörköpelosta lapsilla..Ja jos teillä on tämä vaihe menossa niin kokeilkaa vaikka näitä leivoksia ja syökää mörkö suihinne :)

Helpot mörköleivokset

3 munan suklaakääretorttupohja

1 pss Dr.Oetker suklaamousseaineita
aprikoosihilloa

Suklaakerma

(Vatkattuun kermavaahtoon lisätään sulatettua suklaata )

suklaaströsseleitä

Lontoon Rae karkkeja (silmät)
Lakumatto (suu)

Valmista ensin kääretorttupohja. Valmista suklaamousse pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kääretorttu on jäähtynyt niin levitä hillo ja sitten mousse levyn päälle. Ihan koko pussia ei kannata laittaa jotta tortun saa helpommin käärittyä.  Kääri torttu tiukaksi rullaksi ja laita pakastimeen. Valmista suklaakerma. Kun kääretorttu on kokonaan jäätynyt niin leikkaa siitä n.1,5cm paloja. Nosta pala pystyyn ja leikkaa 1/3 osa pois jotta leivos pysyy pystyssä. Ota pieni veitsi tms. ja tökkää tortunpala siihen jotta saat levitettyä suklaakerman paletilla. Koristele strösseleillä. Leikkaa karkeista silmät ja lakusta suu. Koristele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti