tiistai 23. heinäkuuta 2013

Suolaiset kesäkurpitsamuffinit

Nyt saa toreilta hyvää kotimaista kesäkurpitsaa ja siltä pohjalta lähdin suunnittelemaan reseptiä..Kesäkurpitsa mehevöittää taikinan kuin taikinan ja suosittelen kokeilemaan ennakkoluulottomasti kaikenlaiseen leivontaan. Tästä tuli yksi lempiohjeeni. Uunituoreena maku ei pääse oikeuksiinsa vaan kannattaa odotella ihan hetki ja nauttia sitten. Seuraavana päivänä maku oli vielä parempi. HUOM! Reseptiä muokattu!!



Yksi ainokainen jäi kuvattavaksi, mutta aion tehdä lisää vierasvaraksi ja keiton seuraan.

300g kesäkurpitsaraastetta
40g parmesaaniraastetta
1 dl öljyä
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2,5- 3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus sokeria

(cayenne pippuria, aromisuolaa)

Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Sekoita mukaan öljy ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet jalisää käännellen massaan. Jos takina tuntuu liian paksulta voit lisätä vähän maitoa taikinaan. Jaa voideltuihin muffinipellin kolosiin tai käytä vuokien kera. Silloin kannattaa sipaista vuoat öljyllä. Paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. I like your idea, also hope to be able to here will be implemented.Your inspiration to bring us so attractive, your creative material is very fashionable idea.I think we all want to stay here no doubt.Great blog on your side.

    VastaaPoista