tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mansikka-aprikoosi keikauskakku

Helppo keikauskakku sopii kesään! vaihtelua saa marjoilla ja erilaisilla kauden hedelmillä. Omaani eksyi mansikoita aprikooseja. Oli hyvää! Taikina on erityisen maukas.




n.8kpl kypsiä aprikooseja
n.8 isoa mansikkaa
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
2,5 dl sokeria

Pilko hedelmät 8 osaan ja mansikat 4 osaan. Voitele n.22cm irtoreunavuoka huolella ja korppujauhota se. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula margariini ja jauhot joukkoon. Ripottele marjat ja hedelmänpalat vuoan pohjalle.  Kaada taikina hedelmien/marjojen päälle vuokaan. Paista 175 asteessa n.30 minuuttia. Kaada pian uunista ottamisen jälkeen tarjolle jäätelön kera tai odota kakun jäähtymistä. Saat kakun siistimmin pois vuoasta.

2 kommenttia:

  1. Pitäisipä itsekkin testata. On tosi herkullisen näköistäkin. :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä tätä reseptiä..täytyy tehdä toistamiseen vaikka marjoilla :)

    VastaaPoista