Ohukaiset
10 isoa
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl sokeria
8 dl maitoa
1 rkl voita
2 kananmunaa
Sekoita kaikki aineet keskenään, anna turvota puolisen tuntia ja paista voissa isoja ohuita lettuja.
Mansikka-punaherukkahillo
300 g mansikoita
300g punaherukoita
vajaa 4dl Hillosokeria
½ dl vettä
1 rkl vahvaa minttua silputtuna tai ½ tl kuivattua minttua
1. Pane kohmeiset marjat, sokeri, (kuivattu minttu) ja vesi kattilaan.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 8–10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Jos käytät tuoretta minttua, lisää minttusilppu keittämisen loppuvaiheessa hilloon.
4. Kuori vaahto pinnalta, jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoa pannarin, paahtoleivän tai keksien kanssa tai kakkujen ja kääretorttujen täytteenä.
Mascarponevaahto
1 dl mascarponea
2 dl kuohukermaa
1/2 dl tomusokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja mausta tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti