torstai 18. heinäkuuta 2013

Mansikka-punaherukkahillo

Nyt pukkaa reseptiä ja kuvaa, mutta kun on vauhti päällä niin antaa mennä vaan..Tässä ihanat ohukaiset mansikka-punaherukkahillon ja mascarponevaahdon kera. Hillo oli maultaan yli odotusten. Kirpeän ja makean liitto sopii hyvin muhevien lettujen kera...mmmmm! Lisäksi punaherukat voi oivallisesti upottaa makean mansikan kera hilloon! Toimii!Osallistun tällä reseptillä kilpailuun jota voi käydä katsomassa: https://www.facebook.com/IhanItseTehty...Jos mielestäsi ohje ansaitsee äänesi niin voit sen tehdä. Nykyinen vohvelirautani on menossa poistoon :)



Ohukaiset

10 isoa

4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl sokeria
8 dl maitoa
1 rkl voita
2 kananmunaa

Sekoita kaikki aineet keskenään, anna turvota puolisen tuntia ja paista voissa isoja ohuita lettuja.

Mansikka-punaherukkahillo

300 g mansikoita
300g punaherukoita
vajaa 4dl  Hillosokeria
½ dl vettä
1 rkl vahvaa minttua silputtuna tai ½ tl kuivattua minttua


1. Pane kohmeiset marjat, sokeri, (kuivattu minttu) ja vesi kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 8–10 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Jos käytät tuoretta minttua, lisää minttusilppu keittämisen loppuvaiheessa hilloon.

4. Kuori vaahto pinnalta, jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa pannarin, paahtoleivän tai keksien kanssa tai kakkujen ja kääretorttujen täytteenä.

Mascarponevaahto



1 dl mascarponea
2 dl kuohukermaa
1/2 dl tomusokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja mausta tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti