sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Raparperi-valkosuklaapiirakka

Voi teitä onnekkaita joilla raparperia kasvaa liiaksikin asti kotipihalla. Minulla ei tämmöistä etuoikeutta löydy, mutta onneksi on kivat työkaverit joilta saan välillä vaikka mitä ihanuuksia. Tällä kertaa raparperi päätyi valkosuklaan sulostuttamaan piirakkaan!







Taikinaan livahti myös muutama punaherukka. Varmasti olisi herkullista myös pelkästään niillä!

Murotaikina:

100g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna


Täyte:

6 dl pilkottua raparperia
2 rkl ruokokidesokeria
2 rkl vettä

2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl ruokokidesokeria/kidesokeria
100g valkosuklaata




Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista ensin murotaikina. Mittaa sokeri ja pehmeä voi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita hetkeksi kylmään.
Leikkaa piirakkavuoan pohjalle leivinpaperista pala. Taputtele taikina vuokaan pohjalle ja reunoille. Esipaista viitisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista täyte: Laita raparperi kattilaan muiden aineiden kanssa. Anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes raparperi on vähän pehmennyt. Anna jäähtyä. Sekoita yhteen loput kuorrute aineet. Valkosuklaan voi sulattaa mikrossa ja lisätä seokseen tai raastaa raparperin päälle. Laske lämpöä ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti