Sydänmuotti kannattaa sovittaa muffinivuokaan ennen leipomista. Itse pienensin sydäntä hieman kärjestä ja silti taikinaa tuntui jäävän liian vähän tilaa vuokaan..Tee siis sydän tarpeeksi pieneksi. Jotta tiedät kuinka päin sydän on sisällä niin tee pieni merkki esim.koristelun avulla niin ystävä yllättyy iloisesti. Sydämet kannattaa tehdä etukäteen ja pakastaa niin ne on helppo painaa taikinaan.
120 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
300 g (3,5 dl) sokeria
2 kananmuna
20 g (0,5 dl) kaakaojauhetta
0,4 dl punaista elintarvikeväriä (pastaväriä+vettä)
1 tl vanilja-aromia
2,4 dl piimää
300 g (4,6 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa
Kuorrute:
Sitruunatuorejuuustokreemi
Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää hitaasti joukkoon muna ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi paksuksi, tummaksi tahnaksi. Jos käytät pastaväriä niin lisää vettä, että saat tahnan. Pastaväriä käytin noin 1/2 tl. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten toinen puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Toista, kunnes kaikki piimä ja jauhot on lisätty. Säädä koneen teho suurelle ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Säädä teho hiljaiselle ja lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Laita vuoat muffinipellien koloihin ja laita taikina pursotuspussiin. Pursota taikinaa pohjalle ja aseta sydän paikalleen. Pursota sydämen sivuille ja päälle taikinaa.Paista uunissa 175 asteessa kunnes herkut on kypsiä eli noin 15 min.
Onko joku nopea maistanut strösseleitä yhdestä kuppikakusta..? :) En ainakaan tunnusta..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti