Runebergin tortut
100g pehmeää voita
1 dl sokeria
50g mantelijauhetta
1 dl murskattuja keksejä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl vaniljakastiketta
1. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kardemumma.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat
koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen kermaa,
mantelijauhetta, keksimurskaa ja jauhoseosta.
Voit paistaa tortut
muffinivuoissa 20 min. 200astetta.
Anna torttujen jäähtyä ja kasta hetkeksi
sokeriveteen jonka voi halutessaan maustaa esim. rommilla tai punssilla. Koristele
vadelmahillolla ja tomusokeri/vesi seoksella.
Sokerivesi:
3dl vettä
3 rkl sokeria
punssia, rommia maun mukaan.
Kasta sokeriveteen ja käännä ylösalaisin.
Koristele hillolla ja tomusokeri/vesi seoksella
Sokerivesi:
3dl vettä
3 rkl sokeria
punssia, rommia maun mukaan.
Kasta sokeriveteen ja käännä ylösalaisin.
Koristele hillolla ja tomusokeri/vesi seoksella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti