torstai 8. tammikuuta 2015

Mehevä porkkanakakku

Porkkanakakku maistuu pulkkamäen jälkeen..ja ihan kyllä muutenkin. Ensin oudoksuin ohjeen löysähköä kuorrutetta, mutta tähän rouheiseen kakkuun se sopii paremmin kuin hyvin. Kakkuun voi käyttää myös hyvin joululta jääneitä kuivia hedelmiä ja marjoja.

Lomailen blogihommista joten palataan taas leivonnan pariin helmikuussa..(jos maltan pysyä pois:)






3 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia
2 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
vajaa 1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl ruokokidesokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl mantelirouhetta
5 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:

1 prk (200g) tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
25g sul.voita
ripaus kanelia
ripaus suolaa

Sekoita keskenään öljy, kananmunat sekä jogurtti. Sekoita keskenään kuivat aineet. yhdistä.
Sekoita joukkoon myös porkkanaraaste. Vuoraa n.20x25cm vuoka leivinpaperilla ja paista 200 asteessa kypsäksi n.30-40 min.. Sekoita kuorrutteen aineet tasaisiksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti