maanantai 1. joulukuuta 2014

Juustosämpylät

Leivottiin juustosämpylöitä pikku apurin kanssa ja ajattelin jakaa teille ohjeen ja vinkin kuinka saa oikein juustoisia sämpylöitä.

Kun olet leiponut taikinan sämpylöiksi niin kostuta ja kasta ne juustoraasteeseen. Oikeastaan niitä kannattaa pyöritellä sielä ihan kunnolla niin  juustoa tulee varmasti joka puolelle. Tämä menetelmä tuli tutuksi jo kouluaikoina ja töissä myöhemmin. Oikein kätevä idea! Juustoraaste pysyy sämpylän päällä kun se kohoaa.





5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2 dl juustoraastetta+päälle
ohrajauhoja
täysjyvävehnäjauhoja
puolikarkeita vehnäjauhoja


Lisää lämpöiseen veteen jauhot joihin olet sekoittanut kuivahiivan.  Lisää suola, siirappi ja osa jauhoista ja juustoraaste. Vaivaa taikina ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pyöreitä sämpylöitä. Sivele sudilla sämpylät kosteiksi vedellä. Tai käytä suihkupulloa. Kasta sämpylät juustoraasteessa ja laita pellille kohoamaan. Paista 220 asteessa 10-15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti