tiistai 23. syyskuuta 2014

Korvapuustit ja tekovinkit

Mikä sen parempaa kuin herkulliset itsetehdyt korvapuustit..Vanhaan blogiin jäi vaihekuvat ja niksit korvapuustien tekoon, joten päädyin tekemään ne uudestaan ajatellen, että niistä olisi leipureille hyötyä. Harmittaa kyllä niin vieläkin välillä kun niin suuri työ meni hukkaan vuodatuksen kaatuessa..mutta onneksi löysin pullaresptin ja ohjeet puustien tekoon.

Kun aloitin opiskelut Kokkolassa leipuri-kondiittori linjalla kokeili opettaja koulun alkaessa korvapuustitestiä meille oppilaille. Siinä tuli kyllä jos jonkunlaista korvapuustia uunista ulos. Ja onpa tämä pulla päässyt ihan "koko suomi leipoo"ohjelmaankin kun leipomistaitoa on testattu. Mutta olipa muoto mikä hyvänsä niin korvapuusti maistuu kaikille!


5 dl maito/vesi seos
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150g voita
2 rkl kardemummaa
sopivasti vehnäjauhoja
---
Täytteeksi sokeria, kanelia ja voisulaa


Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen.  Lisää muna(<-- huoneenlämpöinen) ja mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Nostata taikinaa ainakin 20 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan, kauli palaset levyiksi ja levitä sula rasva ja kaneli-sokeri taikinalevyn päälle. Korvapuustit eivät kaadu uunissa kun kaulit taikinan 25-30 cm korkeaksi. Saat kauniisti "avautuvia" puusteja kun laitat reilusti kaneli-sokeria. Paina taikinapalan keskeltä pohjaan asti ja samalla sivulle. Etusormi pitää hieman vastaan jotta korvat "pusertuu" ulospäin.

 










Nostata pullia lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat pulleita, sileäpintaisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia. Voitele nostatetut pullat kananmunalla ja ripottele reilusti raesokeria päälle. Paista korvapuustit uunin keskiosassa 200 asteessa 10-15  minuuttia.
 


Tein myös kierrepullia joista tulikin tosi muhkeita..ehkä vähän liiankin..:)


3 kommenttia:

  1. Ei pulla voi olla liian muhkea. :D Hienoja puusteja ja kierteitä myös!

    VastaaPoista
  2. Kiitoa kommentista! Taidat olla oikeassa, ei pulla voi olla liian muhkea! :)

    VastaaPoista
  3. Ihan parhaita noi korvapuystit

    VastaaPoista