Kun aloitin opiskelut Kokkolassa leipuri-kondiittori linjalla kokeili opettaja koulun alkaessa korvapuustitestiä meille oppilaille. Siinä tuli kyllä jos jonkunlaista korvapuustia uunista ulos. Ja onpa tämä pulla päässyt ihan "koko suomi leipoo"ohjelmaankin kun leipomistaitoa on testattu. Mutta olipa muoto mikä hyvänsä niin korvapuusti maistuu kaikille!
5 dl maito/vesi seos
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
150g voita
2 rkl kardemummaa
sopivasti vehnäjauhoja
---
Täytteeksi sokeria, kanelia ja voisulaa
Sekoita
tuorehiiva kädenlämpöiseen, noin 37 asteiseen taikinanesteeseen. Lisää
muna(<-- huoneenlämpöinen) ja mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa
seosta. Lisää vähitellen loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin
kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka
vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja
kulhon reunoista.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Nostata taikinaa ainakin 20 minuuttia.Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan, kauli palaset levyiksi ja levitä sula rasva ja kaneli-sokeri taikinalevyn päälle. Korvapuustit eivät kaadu uunissa kun kaulit taikinan 25-30 cm korkeaksi. Saat kauniisti "avautuvia" puusteja kun laitat reilusti kaneli-sokeria. Paina taikinapalan keskeltä pohjaan asti ja samalla sivulle. Etusormi pitää hieman vastaan jotta korvat "pusertuu" ulospäin.
Nostata pullia lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat pulleita, sileäpintaisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia. Voitele nostatetut pullat kananmunalla ja ripottele reilusti raesokeria päälle. Paista korvapuustit uunin keskiosassa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Tein myös kierrepullia joista tulikin tosi muhkeita..ehkä vähän liiankin..:)
Ei pulla voi olla liian muhkea. :D Hienoja puusteja ja kierteitä myös!
VastaaPoistaKiitoa kommentista! Taidat olla oikeassa, ei pulla voi olla liian muhkea! :)
VastaaPoistaIhan parhaita noi korvapuystit
VastaaPoista