Perheelle leipoessa tulee monesti mietittyä myös terveellisyyttä ja siksi yhä useammin osa vehnäjauhoista korvautuu täysjyväversiolla ja sokeri on harvemmin sitä valkoista. Terveellisyyden lisäksi maku tulee kaupan päälle.
Pohja:
3/4 dl pullomargariinia
1 1/2 dl intiaanisokeria
2 1/2 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Täyte:
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
3/4 dl (tumma)muscavadosokeria
2 dl punaherukoita (muita marjoja)
2 pienenpientä omenaa raastettuna
muutama rouhaisu vaniljamyllystä
Sekoita kaikki pohjan aineet hyvin keskenään. Levitä taikina piirakkavuokaan pohjalle reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 180 asteessa n.30 minuuttia.
Huom! Intiaanisokeri on nimitys täysruokosokerille. Sitä voi käyttää sokerin tapaan leivonnassa. Tuoksu ja sanoisin, että makukin on hieman hedelmäinen ja tottumattoman kannattaakin kokeilla korvata ensin osa sokerista.
Huom! Vaniljamyllyn (Dr.Oetker) löydät isommista ruokakaupoista. Erittäin riittoisa ja hyvä tuote kun halutaan aitoa vaniljanmakua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti