torstai 19. kesäkuuta 2014

Raparperiruudut -helppoa kesäherkkua-

Kesällä ei huvita rypistellä keittiössä otsaansa liikaa... Tähän raparperiherkkuun ei tarvita sähkövatkainta ja sopii hyvin vaikka mökillä leipomiseen. Myös kananmunalle allergisille sopii tämä leivonnainen.





1,5 dl sokeria
3,5 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
150g juoksevaa margariinia (flora culinesse)
2-3 dl raparperia

päälle:

1,5 dl kookoshiutaleita
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
25g sulatettua margariinia (juoksevaa margariinia)

Sekoita kuivat aineet keskenaään kulhossa. Lisää kermaviili ja margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen vuoka (n. 22x30cm)leivinpaperilla. Kaada taikina siihen, tasoita ja ripottele päälle raparperipalat. Sekoita päällyseoksen kaikki aineet keskenään. Levitä taikinan päälle. Paista 200 asteessa, alimalla tasolla,  noin 30 minuuttia. Hunnuta tomusokerilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti