Sain lukijalta postia jossa
kyseltiin ohjetta rommileivoksiin. Itselläni ei ollut kuin koulun ohje,
mutta innostuin ajatuksesta ja tein "koti"version leivoksesta.
Rommileivoshan sisältää tummaa vetopohjaa, kostutettuna rommivedellä ja
täytteenä on suklaakreemi ja aprikoosihillo. Lopuksi leivokset
kastetaan suklaaseen ja päälle tulee R-kirjain yleensä kreemillä
pursotettuna. Vaikeinta oli saada kreemistä hyvän makuinen, se kun on
niin olennainen osa leivosta. Erittäin hyviä näistä tuli. Liiankin hyviä
kun ajattelee kalorimäärää :)
Julkaistu 02/11
Julkaistu 02/11
Kääretorttu:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl ohrakasta
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat
aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada
taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Kypsennä 225 asteessa
n.7 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
Lämmitetty voikreemi
3 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
200g vähäsuolaista voita
100-120g taloussuklaata
Erottele kananmunanvalkuaiset kattilaan.
Lisää sokeri ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee.
Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Vatkaa hieman --> muuttuu
marenkimaiseksi. Paloittele huoneenlämpöinen voi ja vatkaa pala
kerrallaan valkuaisseoksen joukkoon. Vispaa ilmavaksi. Sulata suklaa ja
anna jäähtyä. Sekoita kreemin joukkoon.( Huom! Laitoin pakastimeen
puolet kreemistä, sitä voi käyttää esim. marsipaani/sokerimassalla
kuorrutettujen kakkujen alla)
Sokerivesi
2,5 dl vettä
1 dl sokeria
1/4 -. 1/2 dl tummaa rommia
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää rommi.
Jaa kääretorttu kolmeen osaan. Kostuta
alin pohja reilusti rommilla maustetulla sokerivedellä. Sivele kerros
aprikoosihilloa. Levitä paletilla tai lastalla kreemiä hillon päälle.
Toista sama kunnes olet saanut päällimmäisen pohjan kostutettua. Levitä
päälle vielä ohuehko kerros kreemiä. Laita leivoslevy nyt kylmään. Itse
pakastin ja leikkasin kohmeisena paloiksi. Leikkaa nyt haluamasi
kokoisiksi paloiksi ja kasta suklaaseen. Itse laitoin puolet
kuorrutesuklaata ja puolet taloussuklaata. Suklaata kannattaa ohentaa
hieman öljyllä. Kasta leivos suklaaseen ja anna valua. Koristele
kreemillä tai suklaalla pursottamalla leivoksen päälle R- kirjain.
Pohjasta tulee ainakin 8-10 leivosta koosta riippuen.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti