Yhteen valkuaiseen menee vajaa 2 dl tomusokeria, mutta tämä riippuu valkuaisen koosta. Pikeerin paksuutta voi sitten säädellä tomusokerilla käyttötarkoituksen mukaan. Pikeeri säilyy jääkaapissa muutamia päiviä. Royal icing eroaa pikeeristä vain siten, että siihen on käytetty tuoreen valkuaisen sijaan marenkijauhetta. Säilyvyys on parempi kuin pikeerin ja sen voi myös pakastaa.
Pikeeri
1 valkuainen
vajaa 2 dl tomusokeria
4-5 tippaa sitruunanmehua
Vatkaa valkuaista ja tomusokeria kulhossa sähkövatkaimella tai yleiskoneen kulhossa pari minuuttia. Lisää tomusokeria sopivan koostumuksen saamiseksi. Lisää sitruunanmehu ja sekoita. Suojaa pikeeri kelmulla, sillä pinta kuivuu nopeasti.
- Tavallisen tomusokerin sijaan voi käyttää mansikka tai kaakaotomusokeria.
- Musta pikeeri syntyy käyttämällä kaakotomusokeria ja lisäämällä siihen mustaa pastaväriä.
Pääsiäistipujen valmistus:
Valmista pikeeri ja värjää massa keltaiseksi. Värjää nokkien tekoa varten pieni määrä oranssia pikeeriä. Laita pyöreäpäinen (4mm) tylla pursotinpussiin ja aloita pursotus ensin vartalosta. Pursota paksumpi pää ensin ja ohenna pyrstöönpäin. Pursota sitten pää. Anna hetki kuivahtaa ja halutessasi voit pursotella myös siivet. Tee leivinpaperista pursotuspussi, leikkaa siihen pieni reikä ja tee tipuille nokat. Silmät tein elintarviketussilla.
Käytä koristeena kuppikakuissa, pikkuleivissä, kakuissa ja jälkiruoissa. Huom! Koristele pikeerikoristeilla vasta vähän ennen tarjoilua.
Onpas suloisia! Blogissani on haaste sinulle. :)
VastaaPoistaTodellakin suloisia. :) En tiedä, onnistuisikohan multa. :)
VastaaPoistaLeena-muori on aivan liian vaatimaton...:)
VastaaPoista