sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sitruunamuffinit

Sitruuna sopii leivontaan täydellisesti. Se raikastaa ja antaa hapokkuutta sekä tietenkin ihanaa makua. Pääsiäinen on kohta täälä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta..hyvä syy leipoa näitä meheviä muffineja!

Maustetut rahkat on todella käteviä leivontaan,mutta ilmankin pärjääoikein mainiosti. Tässä reseptissä on tehty "omatekoinen" sitruunarahka.







12 kpl

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
3dl vehnäjauhoja
200g rahkaa
1 rkl sitruunankuoriraastetta
puolikkaan sitruunan mehu
vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen kuivat aineet, juokseva margariini ja rahka johon on sekoitettu sitruunanmehu ja raaste. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinipellille muffinivuokiin  ja paista 200 asteessa kunnes pinta saa hieman väriä.




Muffinien päällä on kerma/rahka pursotus josta osan värjäsin keltaiseksi tomuvärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti