Tässä kaksi ohjetta joista toinen on "vaaleiden" piparien ohje. Laitoin siihen aika reilusti kanelia ja niistä tuli aika tummia. Maultaan ne eroaa toisistaan aineiden osalta kun toiseen tulee vaaleaa siirappia ja toiseen tummaa. Herkullisia tuli molemmista, mutta minä tykkäsin enemmän "vaaleista" :)
Vaaleat Piparit
200g voita
2 kananmunaa
2,5dl sokeria
1 tl soodaa
1 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl kermaa (ruokakerma, kuohukerma tms.)
n.8dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssikuorta
1 tl neilikka
Sulata voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat. Lisää seokseen kerma. Sekoita joukkoon jauhot ja kun taikina hieman irtoaakattilan reunoilta niin on jauhoja tarpeeksi. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Leivo pipareiksi.
Perinteiset piparit tein tähtimuotilla
Perinteiset Piparit
125g voita
1 dl sokeria
3/4 dl tummaa siirappia
1,5 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl jauhetta kardemummaa
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus jauhettua neilikkaa
1 muna
4-4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Sulata voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja jauhot. Älä sekoita liikaa. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli. Kauli taikina jauhotetulla alustalla muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pipareita pelille.´ja paista toiseksi ylimmällä tasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti