perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyvää Itsenäisyyspäivää, Suomi!

Tein Itsenäisyyspäivän kunniaksi hyydykekakun johon halusin kotimaisia makuja. Pohjana on pipareista ja kaurakekseistä sekä voista tehty pohja. Sen päälle keitin tyrnistä ohuen hillon ja tein valkosuklaamousen. Koristeeksi mustikoita ja kermavaahtoa sekä syötäviä kultahippuja.




Pohja:

100g kaurakeksejä
50g piparkakkuja
50g voita

Täyte:

2,5dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g rahkaa
2 tl liivatejauhetta/4 liivatetta
130g valkosuklaata
3/4dl tomusokeria

(100g tyrnimarjoja)

 Päälle:

vatkattua kermaa ja mustikoita


Murskaa kaurakeksit ja piparit hienoksi ja sekoita sulaan voihin. Taputtele vuoan pohjalle (neliön muotoinen vuoka, halk.23x23cm)ja laita kylmään. (Valmista tyrnihillo hillosokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä pohjan päälle.) Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, sokeri ja rahka. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt suklaa joukkoon. Valmistele liivatejauhe ohjeen mukaan, lämmitä ja kaada ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.

Koristele mustikoilla ja kermapursotuksin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti