torstai 25. huhtikuuta 2013

macarons

Sain suunnitella viikonlopun pirskeisiin tarjottavat ja niistä sitten enemmän kuvia ja ohjetta kun kotiudun kotikonnuilta. Pientä ennakkoa kuitenkin macaronsien muodossa. Tein samalla ohjeella kuin aikaisemmin ja opin taas muutaman asian lisää. Valkuaisten määrä on aika tarkka joten ne kannattaa punnita sekä jos haluaa macaroneihin väriä niin sitä saa laittaa vähän reilummin koska väri hukkuu paistossa.





100g jauhettua mantelia
100-110g valkuaista (n.3 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
 
1. Sihtaa manteli ja tomusokeri.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset. Kun vaahto alkaa muodostua lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on luja.
 
3. Sekoita kuivat aineet varovasti vähän kerrallaan valkuaisiin. Lisää tässä vaiheessa myös väri.
 

 


 

4. Pursota macaronit pellille. Jos jää pursotettaessa huippuja niin sekoittele taikinaa vielä hieman.

 Tässä näkyy huippu joten taikinaa saa vielä sekoitella..

Anna kuivua 1 tunti. Paista 150 asteessa 11-13 min. Kypsän macaronin tunnistaa siitä kun "jalka" on kiinnittynyt päälliosaan. Jos se liikkuu niin jatka paistamista.



- Punnitse valkuaiset ennen kuin aloitat.
- Älä pursota liian suuria. n.2cm koko on sopiva. Macaronit leviävät vielä hieman pellillä.
- Käytä mielellään jauhemaisia elintarvikevärejä.
- Jos olet epävarma uunin tehosta niin laita lämpötilaksi vähän vähemmän, 130-140 astetta.
- Macaronkuoret säilyy huoneenlämmössä hyvin pakattuna muutaman päivän ellei kauemminkin ja täytettynä kylmässä 5-7 päivää.
- Sopivia täytteitä on erilaiset ganachet ja tahnat. Liian kosteat täytteet eivät sovi macaron leivoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti