Leikkaaminen oli yllättävän helppoa ja siistiä.
Vaalea voileipäkakkuleipä:
50g hiivaa
6 dl maitoa/vettä
3 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
n.14 dl vehnäjauhoja
Valmista leipä irtopohjaisen vuokaan jonka halkaisija on n.26cm. Siivuta leipä neljään osaan ja leikkaa pitkämäisiksi paloiksi. Itse käytin neliön muotoista vuokaa.
Juustotäyte:
150g fetaa
1 dl maitorahkaa
1 dl hienonnettuja yrttejä (basilikaa, persiljaa, sitruunatimjamia)
Ripaus mustapippurirouhetta
Kinkkutäyte:
100g tuorejuustoa
2 rkl creme fraicea
150g kinkkusuikaletta
aromisuolaa.
Kokoaminen:
Kakkuun tulee kaksi kerrosta. Kakku on helppo koota pitkämäiseen leipävuokaan. Laita siivu vaaleaa leipää vuoan pohjalle. Kostuta kasvisliemellä tai maidolla. Levitä juustotäyte tasaisesti. Paina täytteen päälle siivu tummaa leipää (esim.Real) ja kostuta. Lisää kinkkutäyte. Paina vaalea leipäsiivu viimeiseksi ja kostuta. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Koristelu:
ruohosipulituorejuustoa
1 porkkana
1 kesäkurpitsa
Lisää tuorejuuston sekaan vähän maitoa niin saat siitä helpommin levittyvää. Kuorruta kakku.
Vuole perunankuorimaveitsellä porkkanaa ja kesäkurpitsaa pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Paina viipaleet kakun pintaan niin, että siitä tulee raidallinen.
Hauska idea !
VastaaPoistaVoileipäkakut ovat heikkouteni heti suklaan jälkeen :D, vaikka syönkin ne päinvastaisessa järjestyksessä !
Pidetään peukkua!
Kiitos hiiri! :) Voileipäkakut maistuu tääläkin :)
VastaaPoistaNäyttää todella herkulliselta ja on kivasti koristeltu!:)
VastaaPoistaVarmasti hyvää! Raikas koristelu :)
VastaaPoistaKiitos kommenteista! erilainen koristelu ainakin :)Pelkkä kasviskakku olisi sopinut koristeluun paremmin, mutta varmistin kakun häviämisen jääkaapista kinkulla :)
VastaaPoistaMahtava koristeluidea! Täytteetkin kyllä houkuttelee kokeilemaan :) Upea kakku!
VastaaPoista