sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tortano

Tätä reseptiä on käyttänyt moni muukin tutustuessaan tähän muhevan täytettyyn Italialaiseen leipään. Resepti löytyy Leila Lindholmin kirjasta "Pala kakkua- ja paljon muuta". Hyvää oli vaikka vaihdoin prosciutto kinkun tavalliseen kinkkusuikaleeseen ja jätin oliivit pois. Voin suositella!


15g tuorehiivaa
3dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
2,5 dl durumvehnäjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja

täyte:
200g mozzarellaa
200g prosciuttokinkkua
1 kourallinen kivettömiä oliiveja
1 ruukku tuoretta basilikaa

Murenna hiiva kulhoon ja lisää vesi,öljy,hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot ja vähitelle alusta kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota 30 minuuttia. Painele taikina noin 1cm paksuksi levyksi. Äläkaaviloi sillä silloin painat ilmatkin pois.Viipaloi mozzarella ja laita sitä taikinalevylle kerroksittain kinkun ja basilikanlehtien kanssa. Kierrä taikina rullalle ja voitele uloin reuna vedellä. Käännä rulla rinkiläksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kohota leipää sen aikaa pellillä. Aseta pelti uunin keskiosaan ja alenna lämpö 200 asteeseen. Kypsennä noin 20-25minuuttia ja jäähdytä hetki ennen syömistä.


1 kommentti:

  1. Eheeii =) mä olen tehnyt tätä leipää useesti, ihan törkeen hyvää. Juuri päivitin blogiin Leilan Semifreddo jäätelöohjeen ;)

    VastaaPoista