perjantai 21. syyskuuta 2012

Rouheiset omenasämpylät

Kokeilin ensimmäistä kertaa omenaa sämpylässä ja hyviä tuli :) Alunperin piti kokeilla tehdä taikina vähän pitemmän kaavan mukaan juureen, mutta tällä kertaa tuli liian kiire kun piti saada sämpylät ruokapöytään ja auto oli jo pakattuna kohti kaupunkia..juurijuttuja seuraavalla kerralla.



5 dl omenamehua
(2 dl puuroa)
1 pss kuivahiivaa
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 dl makeutettua omenahilloa
Sämpyläjauhoja
Täysjyvävehnäjauhoja
yhteensä noin 10-12dl
 
Lämmitä mehu reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva osaan jauhoja ja lisää mehuun. Lisää mehuun myös puuro, omenahillo suola. Laita jauhot pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa. Lisää loppuvaiheessa öljy. Pehmeästä taikinasta tulee kuohkeimmat sämpylät, varo jauhojen kanssa. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota liinan alla. Paista 225 astetta uunin keskiosassa n.10 min. 
 
 
Herkullista viikonloppua kaikille!
 
 
 

1 kommentti:

  1. Näitä täytyy testata nyt kun tuli sitä omenahilloakin tehtyä :)

    VastaaPoista