n. 1,5dl kuningatarhilloa
Itse tehty kuningatarhillo
500g mustikoita
500g vadelmia
500g hillosokeria
0,5 dl vettä
Kaada vesi ja peratut marjat (pakastemarjat)kattilaan.
Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon.
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.
Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan.
Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä.
Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
(ohje dansukker)
kuorrutus:
n.500g vaahtokarkin makuista sokerimassaa
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta sokerivedellä ja täytä kermalla ja kuningatarhillolla. Sivele kakun pintaan lopuksi ohuelti tarttumapinnaksi kermavaahtoa ja kauli sokerimassa ohuehkoksi levyksi ja kuorruta kakku.
koristeet:
kahvikupillinen isomaltoosia
Sinistä tomuväriä
Sulata isomaltoosi kattilassa ja värjää tomuvärillä. kasta piparimuotti öljyyn ja kaada isomaltoosi muottiin. Anna jäähtyä ja irrota varovasti.
Värjätty valkosuklaa (sininen tomuväri)
Värjätty kookoshiutale (sininen tomuväri)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti