sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Playboy kakku

Siskoni ja minä järjestimme yhteisbileet syntymäpäivien kunniaksi..Tämän kakun tekemisen suunnittelun aloitin tavallaan jo viimevuonna ja olisin halunnut tehdä sen jo silloin, mutta onneksi sain toteuttaa sen nyt! Juhlien pääväri oli pinkki



- 20-25h kakku
- mansikkamousse
- diplomaattikreemi
- suklaakreemi
- värjättyä sokerimassaa
- suklaapritsaukset

torstai 17. syyskuuta 2009

Siilileivos

Tein koulussa ihania syksyyn sopivia siilileivoksia! Leivos vastaa perunaleivosta joka on vain muotoiltu siilin muotoon. Sen jälkeen pakastus ,kasto suklaaseen ja strösseliin. Lopuksi silmät kreemist'ä ja suklaasta. Näitä oli mukava tehdä!! Edit.Helposti pieniä siiliä voi tehdä esim cake popsien muodossa sekoittamalla täytekeksi tai kakkumuruun tuorejuustoa ja muotoilemalla siitä pikkusiilet..

Ohjetta kaipaaville (5 kpl isoja siilejä):
200g kakku yms. pohjaa
50g sekahilloa
20g mansikkahilloa
50g sulatettua maitosuklaata
50g sulaa voita
- Sekoita tehosekoittimessa ja muotoile siilit. Pakastuksen jälkeen kasto suklaaseen ja strösseliin.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Marjainen tuorejuustopiirakka

Tätä herkkua olen nähnyt blogeissa ja nyt halusin sitä sitten kokeilla kun vieraitakin tuli kylään! Tein tortun omalla reseptillä kun en jaksanut etsiä sitä netin syövereistä! Hyvää tuli ja vieraat oli tyytyväisiäNauru! Valkosuklaakoristeet jäi yli aikaisemmasta kakkuilusta joten käytin niitä sitten tähän..Torttu kannattaa täyttää päivää ennen ja koristella marjoilla ennen tarjoilua.

 
1/2 pakettia murotaikinaa
4 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
sokeria
marjoja
 
1. Kauli murotaikina piirakkavuoan kokoiseksi (20-24 cm) ja painele vuokaan. Paista 200 asteessa kypsäksi n.10-15 min.
2. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja lisää sokeria maun mukaan. Lisää tuorejuusto ja vanilliinikreemijauhe. Laita puolet jäähtyneen pohjan päälle ja painele marjoja päälle. Lisää loput täytteestä ja tasaa paletilla. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
3. Koristele marjoilla ja lisää hyytelösokerista tehty kiille päälle.

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Yrtti-juusto muffinit


Näihin muffieihin oli kiva käyttää yrttejä omasta "puutarhasta"Hymy. Yrttejä vaihtelemalla saa erilaisia makuja. Suosittelen!


4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl persiljaa hien.
1 dl ruohosipulia hien.
50g juustoraastetta
2 munaa
2,5 dl maitoa
50 g voita sulatettuna

1. Sekoita vehnäjauho, leivinjauho ja suola. Lisää jauhoseokseen yrtit, juustoraaste, munat sekä maito. Lisää voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.
2. Annostele taikina voideltuihin pulla/muffinivuokiin ripottele juustoraastetta päälle ja paista 180 astetta 20 min.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Tiikerikakku





200g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl kermaa tai maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria

1,8l vuoka

1. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi.
2.Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen
3. Lisää jauhot ja neste vuorotellen varovasti sekoittaen.

4. Paista 180 n.40 min

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Mokkapalat


Mokkapalat on ainakin omia suosikkejani leivonnaisten joukosta. Monesti ne mieltää hieman arkisiksi, mutta kyllä niistä juhlaviakin saa.Tässä käytin perinteisen reseptinainesten lisäksi mausteena konjakkia. Lisäksi halusin pintaan suklaaganachen. Jos haluaa reilummin kuorrutetta tuplaa määrä!


Kananmunia 250g
Sokeria 300g
sulatettua margariinia 250g
maitoa 250g
vehnäjauhoja 400g
vanilliinisokeria 1,5 rkl
leivinjauhetta 1,25 rkl
Kuorrute:
Margariinia/voita 150g
tomusokeria 6dl
kaakaojauhetta(tumma) 0,75 dl
vahvaa kahvia 0,25 dl
1 rkl konjakkia

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri.Sekoita kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen massan sekaan vuorotellen maidon ja voisulan kanssa.
2. Kaada joko uunipellille tai "lasagnevuokaan" ja 22cm kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa.
Valmista kuorrute:
1. sulata voi/margariini.Lisää muut aineet.
2.Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada pohjan päälle.
3.Anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Voit tehdä lisäksi suklaakuorrutteen; 200g tummaa suklaata ja 1 dl kermaa kiehautetaan ja kaadetaan piirakan päälle. Leikkaa paloiksi ja koristele.

Innostuin koristelemaan leivokset mansikoillaNauru!