Mokkapalat on ainakin omia
suosikkejani leivonnaisten joukosta. Monesti ne mieltää hieman
arkisiksi, mutta kyllä niistä juhlaviakin saa.Tässä käytin perinteisen
reseptinainesten lisäksi mausteena konjakkia. Lisäksi halusin pintaan
suklaaganachen. Jos haluaa reilummin kuorrutetta tuplaa määrä!
Kananmunia 250g
Sokeria 300g
sulatettua margariinia 250g
maitoa 250g
vehnäjauhoja 400g
vanilliinisokeria 1,5 rkl
leivinjauhetta 1,25 rkl
Kuorrute:
Margariinia/voita 150g
tomusokeria 6dl
kaakaojauhetta(tumma) 0,75 dl
vahvaa kahvia 0,25 dl
1 rkl konjakkia
1.
Vatkaa kananmunat ja sokeri.Sekoita kuivat aineet ja lisää ne varovasti
sekoittaen massan sekaan vuorotellen maidon ja voisulan kanssa.
2. Kaada joko uunipellille tai "lasagnevuokaan" ja 22cm kakkuvuokaan. Paista 190 asteessa.
Valmista kuorrute:
1. sulata voi/margariini.Lisää muut aineet.
2.Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada pohjan päälle.
3.Anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Voit
tehdä lisäksi suklaakuorrutteen; 200g tummaa suklaata ja 1 dl kermaa
kiehautetaan ja kaadetaan piirakan päälle. Leikkaa paloiksi ja
koristele.
Innostuin koristelemaan leivokset mansikoilla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti