torstai 1. joulukuuta 2016

Piparikoristeet ja isomaltoosi

Isomaltoosista ja piparitaikinasta saa kauniita koristeita lahjaksi ja kotiin vaikka ikkunalle ripustettavaksi.






Isomaltoosi on valmista kuumennettavaa temperoitua sokeria jolla voi tehdä esim. piparkakkutaloon hienot ikkunat. Sitä voi värjätä elintarvikeväreillä ja laittaa muotteihin niinkuin tein täälä. Isomaltoosin kanssa kannattaa olla varovainen sillä se on kuumaa! Se sulaa 95 asteessa ja parhain käyttölämpötila on noin 150 asteisena.






Tee pipareita ja paina ennen paistoa keskiosa pois. Paista tavalliseen tapaan. Huom! Muista tehdä reikä pipariin jos haluat siihen nauhan. Kun piparit on jäähtyneet niin voit sulattaa isomaltoosin mikrossa. Värjää halutessasi ja kaada piparin keskelle. Isomaltoosi jäähtyy ja kovettuu nopeasti.




Tällaisia pikkuleipiä olen tehnyt viime vuonna..suklaamurotaikinaa ja värjättyä vaaleaa murotaikinaa. Samaa voi kokeilla myös pipareihin yhdistämällä piparitaikinaan murotaikinaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti