perjantai 23. joulukuuta 2016

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä sopii joulun ruokalahjaksi ja omaan joulupöytään. Tähän ohjeeseen halusin piimää ja pienenä erikoisuutena lisäsin puristettua appelsiinimehua. Taikinasta kaksi isoa leipää tai kolme matalampaa. Haluan toivottaa kaikille lukijoille tämän myötä

HYVÄÄ JOULUA!





1l piimää
(1 appelsiinin mehu)
1,5 pss kuivahiivaa (50g tuorehiivaa)
2,5 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
2 tl suolaa
2,5 dl kaura tms.leseitä
5 dl ruisjauhoja
n.7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä lämpöiseksi noin 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja kaada nesteen joukkoon. Lisää myös muut aineet joukkoon ja annan nousta lämpimässä 1h. Sekoita taikinasta ilmakuplat pois ja kaada taikina kahteen 1,5l vuokaan. anna kohota vielä puolisen tuntia. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 1h. Voitele pinta siirappivedellä ja paista vielä puoli tuntia. Kääräise kauniiseen pakettiin ja anna lahjaksi tai nauti itse 💛





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti