perjantai 24. kesäkuuta 2016

Valkosuklaa mansikka-raparperikakku

Makea valkosuklaa ja kirpeä raparperi löysivät toisensa tässä kakussa. Valkosuklaakakun ohjeen olen saanut töistä ja maku on kyllä herkullinen!

Tätä kakkua voi varioida mielensä mukaan. Päälle voi viipaloida mansikoita ja jättää kastikkeen pois..tai voi tehdä raparperikiilteen päälle..ihan kuinka haluat! Vähän vähensin sokerin määrää ohjeesta, mutta sen suhteen voit päättää itse.











pohja:

Kääretorttupohja/keksi-voi pohja

Raparperikompotti:

150g paloiteltua raparperia
0,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä



Mansikkakastike:

100g mansikkaa soseutettuna sauvasekoittimella
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua



Täyte:


500g turkkilaista jogurttia
3 dl kermaa
3 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
250g valkoista suklaata
5 liivatetta


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa 26cm irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla. Vatkaa kerma valmiiksi. Sekoita muut aineet lisää luotetut liivatteet ja kääntele kerma lopuksi joukkoon. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Tasoita. Pursota pintaan raparperikompotti renkaaksi. Lisää sisälle ja keskelle mansikkakastike. Kaada loput täyttestä päälle. Tasoita pinta. Itse tein pienen syvennyksen kompotille ja kastikkeelle. Näin ne ei näy/pursua kokonaan ulospäin. Mansikkakastikkeesta syntyy kivä jälki päälle kun levität täytteen päälle. Laita hyytymään kylmään n. 2h.

VINKIT!

Jos haluat mansikkakastikkeen jäävän kokonaan täytteen alle niin voit lisätä siihen liivatetta, hyydyttää ja sitten siirtää kakun keskelle.

Korkeamman kakun saat käyttämällä pienempää vuokaa. Silloin saat myös kastikkeen ja kompotin helpommin piiloon jos niin haluat.





1 kommentti:

  1. Tuo kuulostaa niin herkulliselta, osaisinkohan tehdä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin aarvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista