Näissä kuppikakuissa kohtaa kirpeä raparperi ja makea valkosuklaa..Kermaviili varmistaa ihanan mehevyyden!
2 kananmunaa
125g huoneenlämpöistä voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
3 dl raparperipaloja
Kuorrute:
100g valkosuklaata
100g tuorejuustoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa joukkoon kermaviilija lisää käsin sekoittaen jauhot. Sekoita taikinaan raparperipalat. Jaa seos muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.20 minuuttia. Valmista kuorrute sekoittamalla sula valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Tuplaa kuorrute jos haluat sitä reilusti jokaiseen kuppikakkuun. Tämä määrä riitti kahdeksan kuppikakun päällystämiseen riippuen tietystikuinka paljon haluat kuorrutetta. kuppikakkuja tuli minulla taikinasta 16 kpl.
Pitääpä testata tätä ohjetta, raparperia kun on nyt aikaslailla.. :)
VastaaPoistaOih, voisin kuvitella miten herkullisia ovat.. meillä ei ole raparpereja. :/ Voisihan niitä toki ostaa ja tehdä i t s e l l e jotain ihanaa. Mies ei välitä raparperista.
VastaaPoistaItselle, itselle! Nimenomaan :)
VastaaPoista