sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Petit Fours

Ystävänpäiväksi tein pieniä leivoksia, petit fourseja. Petit fours leivoksiksi luetaan kaikki maksimissaan 3cm:n halkaisijaltaan olevat leivokset.Niissä tulisi olla voimakas maku joka saadaan esim.rommilla yms.liköörillä, erilaisilla makuaromeilla ja kostutusnesteellä. Nämä herkut oli kyllä varsin hempeän makuisia vaikka makuna oli punaherukka. Onko kukaan törmännyt petit fourseihin missään?



4 munan kääretorttupohjan ohje puolitettuna

petit fours muotti( Chez marius)

pari desiä kermaa vaahdotetaan
pare desiä punaherukoita soseutettuna
3 liivatetta ja sokeria maun mukaan.

Seos kaadetaan muotteihin ja kääretorttulevystä otetaan muotilla pohjat. Annetaan hyytyä ja siirretään pakkaseen. Valkosuklaata ja candymeltsejä sulatetaan vesihauteessa. Lisätään vähän öljyä jotta saadaan ohuemmaksi suklaa. Kastetaan pakastimesta otetut leivokset suklaaseen. Lopuksi koristelu.


Kivaa viikonalkua toivottaen

Maarit


8 kommenttia: