lauantai 23. helmikuuta 2013

Raikas ananas-kinkkuvoileipäkakku

Palataan taas pojan 1-vuotisjuhlatarjoiluihin. Voileipäkakun teki juhliin suunnittelemallani ohjeella erittäin onnistuneesti(vaikka väittivät muuta)  sisko ja mummu. Sisko koristeli ensimmäistä kertaa voileipäkakun. Tosi hienosti minusta. Monesti vähempi parempi :)


Vuokaleipä:

5 dl vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
50g margariinia

2 vuokaleipää (ohjeella voi tehdä pyöreään irtoreunavuokaan kun yhden ison leivän, silloin sen saa 3-4 osaan 24 cm halk.vuokaan)

Paista 200 astetta 40 minuuttia.


TÄYTE:

N.400-500G KINKKUSUIKALETTA
200G TUOREJUUSTOA (RUOHOSIPULI TAI MAUSTAMATONTA)
200G RANSKANKERMAA CREME FRAISE
1 PRK ANANASMURSKAA ( VALUTA HYVIN!!)
RIPAUS MUSTAPIPPURIA JA SUOLAA

VALMISTUS: PIENISTÄ KINKKUSUIKALEET SAUVASEKOITTIMELLÄ IHAN PIENEKSI. SEKOITA JOUKKOON RANSKANKERMA JA TUOREJUUSTO JA HYVIN VALUTETTU ANANASMURSKA. MAUSTA.

KUORRUTUS:

N.2 DL VISPIKERMAA
N.150G RANSKANKERMAA

KORISTEET:

SIVUILLE JÄÄSALAATTIA
PÄÄLLE TUMMIA VIINIRYPÄLEITÄ, KINKKURUUSUKKEITA
ANANASRENKAITA

VALMISTUS:

KUORI LEIVÄSTÄ KOVAT REUNAT POIS. SIIVUTA LEIPÄ KOLMEEN OSAAN. TÄYTÄ KAKKU IRTOREUNAVUOKAAN SUORAAN. KOSTUTA ALIN LEIPÄ LIHALIEMELLÄ JA  LAITA TÄYTE. TASOITA PINTA JA LAITA SEURAAVA SIIVU PÄÄLLE JA TEE SAMOIN. KOSTUTA YLIN JA PÄÄLLIMMÄINEN LEIPÄSIIVU. LAITA KYLMÄÄN TEKEYTYMÄÄN . VALMISTA SILLÄ AIKAA KUORRUTE. VATKAA VISPIKERMA JA LAITA JOUKKOON RANSKANKERMA. KUORRUTA KAKKU. REVI SALAATISTA PALAT IRTI REUNAA VARTEN. KORISTELE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti