lauantai 26. maaliskuuta 2016

Mokkapalat

Tässä yksi hyvä ohje mokkapaloihin. Toisen löydät täältä. Pohjasta tulee mukavan korkea ja kiitokset tästä ohjeesta saan antaa ystävälle jolta tämän ohjeen sain..

Pääsiäisen kunniaksi tein puolet pohjasta tuorejuusto-sitruuna kuorrutteella.





Korkea mokkapalapohja 
Uunipellillinen

4 munaa
4,5 dl sokeria
3 dl maitoa
7,5 dl vehnäjauhoja
5 tl vaniljasokeria
5 tl leivinjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
300g voita

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää maidon sekaan. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sihtaa vuorotellen jauhoja ja maito/voi seosta taikinan joukkoon. Sekoittele rauhallisesti aineet sekaisin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Huom! Älä paista liian kuivaksi.

Kuorrute:

100g tuorejuustoa
2 rkl sulaa voita
n. 2,5-3 dl tomusokeria
1 tl raastettua sitruunaa

Sekoita keskenään kunnes kuorrute on sopivan paksua. Ohje on puolikkaalle pellille.

Mokkapalakuorrute:

3 dl tomusokeria
3 rkl sulaa voita
n. 0,5 dl kahvia
n.2 rkl kaakaojauhetta

Sekoita ainekset keskenään kuorrutteeksi. Ohje on puolikkaalle pellille.

1 kommentti:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä mokkapaloja :) Sitruunakuorrutettukin versio kuulostaa erittäin hyvältä! Mokkapalat on kyllä sellainen klassikko, jota voi tarjota melkeinpä missä vain.

    VastaaPoista