maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kaalipiiras

Löysin tämän kaalipiiraan ohjeen ikivanhasta Kotilieden juhlakirjasta. Oikein maistuva piiras! Piiraan taikina on pehmeää ja se on helppo taputella piirasvuokaan.





Pohja: 

2,5 dl vehnäjauhoja
125g margariinia
1/2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kuohukermaa

Täyte:

3/4 keskikoisesta kaalista
2 porkkanaa
1 sipuli varsineen
tilkka vettä
ripaus suolaa
2-3 rkl siirappia
1 rkl etikkaa
nokare voita

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kuutioitu rasva ja nypi sekaisin. Lisää vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään.
Täytettä varten silppua kesäkaali, porkkana ja sipuli. Kuumenna rasva kattilassa (lisää vettä) ja  hauduta kasvikset kypsiksi kannen alla. Mausta.
Ota taikinasta 3/4 osaa ja taputtele piirasvuoan (n.20-22cm) pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja kauli lopusta taikinasta ristikko. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti