sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pehmeä Marjapiirakka

Jostain syystä on tehnyt viime päivät mieli marjapiirakkaa ja tänään laskiaispullan sijasta ryhdyin sitä tekemään periaatteella mitä kaapista löytyy..(laskiaispullat syötiin pakasteesta eilen mummun tullessa kylään) Onpas muuten tosi mukavaa kun ollaan täälä lähempänä sukulaisia..saan syöttää niillä taas koeleivonnaisia :) Tomusokerin ansiosta taikinasta tuli ihanan pehmeää. Marjoja on reilusti, mutta niin minusta pitääkin!

 Piirakka on pehmeää ja kosteaa eikä välttämättä kaipaa seurakseen muuta.




Pohja:

100g voita
1 dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa

Täyte:

2 dl kermaa
1 kananmuna
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasoeria
4-5 dl marjoja (mustikoita ja vadelmia)

Päälle: Murskattuja marenkeja

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Taputtele (irtoreunaisen) 28-30cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Sekoita kerma ja kananmunat sekä sokerit keskenään. Jos käytät pakastemarjoja niin sekoita marjojen joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Laita marjat taikinan päälle ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kun piiras on jäähtynyt niin voit halutessasi murskata päälle marenkeja.

Vinkki! Juhlavaksi piiraan saa tekemällä siihen kiilteen hyytelösokerista.




3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen piirakka, ah ja nam! Mutta kerro tietämättömälle, miksi pohjaan tulee tomusokeria eli mitä sen käyttö vaikuttaa?

    VastaaPoista
  2. Tomusokeri tekee taikinasta pehmeämpää kuin kidesokeri. Laitoin sitä koska kidesokeria ei kaapista löytynyt! Voin ansiosta taikina kuitenkin kovettuu jääkaapissa, mutta on selvästi pehmeämpää syödä valmiissa piiraassa. Kokeile :)

    VastaaPoista
  3. Tomusokerin voi korvata samalla määrällä kidesokeria, tai vaikka intiaanisokeria! Täytteen kermaa voi vaihtaa ranskankermaan tai kermaviiliin tms.

    VastaaPoista