Piirakka on pehmeää ja kosteaa eikä välttämättä kaipaa seurakseen muuta.
Pohja:
100g voita
1 dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
Täyte:
2 dl kermaa
1 kananmuna
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasoeria
4-5 dl marjoja (mustikoita ja vadelmia)
Päälle: Murskattuja marenkeja
Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Taputtele (irtoreunaisen) 28-30cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Sekoita kerma ja kananmunat sekä sokerit keskenään. Jos käytät pakastemarjoja niin sekoita marjojen joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Laita marjat taikinan päälle ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kun piiras on jäähtynyt niin voit halutessasi murskata päälle marenkeja.
Vinkki! Juhlavaksi piiraan saa tekemällä siihen kiilteen hyytelösokerista.
Onpa herkullisen näköinen piirakka, ah ja nam! Mutta kerro tietämättömälle, miksi pohjaan tulee tomusokeria eli mitä sen käyttö vaikuttaa?
VastaaPoistaTomusokeri tekee taikinasta pehmeämpää kuin kidesokeri. Laitoin sitä koska kidesokeria ei kaapista löytynyt! Voin ansiosta taikina kuitenkin kovettuu jääkaapissa, mutta on selvästi pehmeämpää syödä valmiissa piiraassa. Kokeile :)
VastaaPoistaTomusokerin voi korvata samalla määrällä kidesokeria, tai vaikka intiaanisokeria! Täytteen kermaa voi vaihtaa ranskankermaan tai kermaviiliin tms.
VastaaPoista