sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Omenapalamuffinit

Viimesyksyiset omenat odotti edelleen jääkaapin vihanneslokerossa ja päätin, että nyt ne täytyy saada käyttöön ennenkuin homehtuu. Hyvin vaan tuntuvat kotimaiset omenat säilyvän. Tein omenoista herkullisen täytteen ja nappasin vanhan ohjeen entisestä bogista. Tässä keväällä onkin tulossa parhaimpia reseptejä vanhasta blogista tänne uuteen.

Muffinit on rouheita ja koostumus hieman erilainen kuin tavallista puolikarkeaa vehnäjauhoa käytettäessä. Jauhoja voi vaihdella periaatteella mitä kaapista löytyy. Halusin näistä hieman terveellisemmän version! (mikä kyllä hieman vesittyi kermapursotusten ansiosta :)





2 munaa
1 dl ruokokidesokeria

1 dl ohrajauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnälesettä
1,5 tl leivinjauhoja
1,5 tl kanelia

1 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia

Täyte:
4 omenaa
1/2 dl ruokokidesokeria
1 rkl siirappia
n. 1/2 dl vettä

Täytteen valmistus:

Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen pienellä lämmöllä kunnes omenat on pehmentyneet.

Vaahdota kananmuna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja piimä/margariini vuorotellen vaahtoon varovasti sekoittaen. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla ja kaada ensin taikinaa ja lisää sitten omenapalasekoitus. Kaada lopuksi taikinaa omenapalan päälle. Jos omenaa jää niin voit ripotella loput muffinien päälle. Paista 180 asteessa kunnes muffinit on saaneet kauniin värin.


Todistetusti hyvää! Kivaa alkavaa viikkoa kaikille <3

1 kommentti: