perjantai 14. helmikuuta 2014
Ystävänpäivän suklaa-mansikka hyydykekakku
1/2 pss valmista cookie jauhetta
5 dl vispikermaa
1 prk (250g) täyteläistä rahkaa (valio)
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata
100g tummaa suklaata
(1/2 dl kaakaojauhetta, van houten)
5 liivatetta
3/4 dl tomusokeria
Tee cookie taikina pakkauksen mukaan ja levitä vuoratun irtoreunaisen (24-26cm)vuoan pohjalle. Paista ohjeen mukaan kypsäksi ja ala valmistaa täytettä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja rahka. Puolita massa.
Sulata tumma suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja kiehauta esim. mehua pari ruokalusikallista hellalla tai mikrossa. Sekoita sula tumma suklaatäytteeseen ja sen jälkeen liuota liivatteet mehutilkaan ja kaada puolet koko ajan sekoittaen massan joukkoon. (lisää halutessasi kaakaojauhe).
Kaada ensimmäinen täyte vuokaan. Toista sama valkosuklaatäytteen kanssa ja lisää loput liivatteet. Anna hyytyä vähintään 2h.
Koristele pakastemansikoilla ja suklaa sydämillä. Tee kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Värjäsin hyytelön punaisella elintarvikevärillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti