keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Laiskurin kristallipullat

Kristallipullat on ihania!!..niiden tekeminen vain on välillä turhankin aikaa vievää..Päätin tehdä
laiskurin kristallipullia oikomalla hiukan tekotapaa. Taikinaa lisäsin myös muutaman nopeuttavan kikan.




2,5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
25g hiivaa
1 rkl kardemummaa
50g voita+ 1dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 7dl vehnäjauhoja

Täyte:

50g Margariini/juokseva margariini
1 dl sokeri
1 tl vaniljasokeria

Pullien päälle juokseva margariinia ja siro erikoishienoa sokeria

Laita vedenkeitin kuumenemaan. Kerää sillä aikaa aineet valmiiksi. Liuota veteen maitojauhe, kardemumma, voi,suola ja kun vesi tarpeeksi viilentynyt niin kananmuna. Sekoita mukaan myös sokeri ja osa vehnäjauhoista. Alusta loput jauhot ja juokseva margariini. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikina pulliksi ja kohota. Paina sormella syvennys pullaan ja upota sinne täytettä. Paista reilussaa 200 asteessa. Voitele juoksevalla margariinilla ja kierittele siro erikoishienossa sokerissa. Nauti!



1 kommentti:

  1. Vesi tirisee kielellä, ihania! :) Ja oiottunakin varmasti yhtä suussasulavia. Tänään taidan kallistua pitkästä aikaa korvapuustien tekoon, vaikka nämäkin houkuttaisivat...hmm. :)

    VastaaPoista