lauantai 4. tammikuuta 2014

bostonkakku mantelitäytteellä

Bostonkakku on takuuvarma kahvipöydän herkku. Bostonkakkuun voi upottaa erilaisia täytteitä mitä vaan kaapista löytyy..raastettua suklaata, hilloja marjoja ja tuorejuustoja. Tämä kakku sai sisälleen voita, mantelijauhetta ja fariinisokeria...Nam!






3dl maitoa
25g hiivaa
1dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
100g voita
7-8 dl vehnäjauhoja joista osa korvattu speltti alkuvehnäjauhoilla

täyte:

100g voita
80g (1 pss) mantelijauhoja
0,5 dl fariinisokeria

Valmista täyte:

pehmitä voi mikrossa ja lisää muut aineet. Sekoita hyvin.

Minulla oli käytössä 20cm halk. irtoreunavuoka. Paloja vuokaan mahtuin.8-9 kpl.Lopuista paloista tein kierrepullia. Jos haluat käyttää koko taikinan kakkuun niin kannattaa käyttää isompaa vuokaa.

 Lämmitä taikinaa varten maito. Lisää hiiva, sokeri, suola, kananmuna ja osa vehnäjauhoista. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi ja levitä täyte.Itse jaoin taikinan puoliksi niin se on helpompi käsitellä. Kääri rullalle ja leikkaa veitsellä n.4cm leveitä paloja ja asettele väljästi irtoreunavuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Koristele mansikkatomusokeri/vesi raidoilla.

VINKKI! Bostonkakun voi paistaa myös kahvikakkuvuoassa. Tämä kannattaa etenkin jos pelkää keskustan jäävän raa`aksi.




3 kommenttia:

  1. Aivan MAHTAVA! Tuosta ottaisin aimo palan kahvin kanssa, jos voisin! :D

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Leena :) Omasta mielestä ei ehkä ihan onnistuneimmasta päästä, mutta hyvää oli!

    VastaaPoista
  3. Ihana - Bostonkakku on mielipullaani!

    VastaaPoista